Waarom de meeste mensen nooit beginnen met ondernemen.

Waarom de meeste mensen nooit beginnen met ondernemen.

OndernemenWaarom mensen niet beginnen met ondernemen

De meeste mensen zullen waarschijnlijk nooit  beginnen met ondernemen, vanwege het simpele feit dat ze denken dat het ze geen zekerheid brengt en ze te veel twijfelen over hun kennis en kunnen. Ze zitten vaak vol ideeën en plannen die ze graag zouden willen uitvoeren, maar als het er uiteindelijk op neer komt, komt er niks van. Er worden teveel redenen bij gehaald om iets niet te doen en te veel excuses gebruikt om het maar te laten. Redenen en excuses zoals; maar als je faalt dan heb je niks om op terug te vallen, al je zekerheid is weg, je bouwt geen pensioen meer op, je moet heel hard werken. Dit en nog veel meer. Daarnaast zal je omgeving ook een handje meehelpen om je het uit je hoofd te praten.

Iedereen kan ondernemen

Ik denk dat iedereen kan beginnen met ondernemen of in ieder geval het kan leren ondernemen als ze dat graag willen, want ondernemen begint namelijk met een mentaliteit ontwikkelen, en bepaalde onzekerheden en twijfels los te laten. De intentie van waaruit jij dingen wilt doen is heel belangrijk voor het opstarten voor een onderneming. Als jij alleen maar geld wil verdienen en het liefst zo snel mogelijk, dan weet ik niet of jij het met ondernemen lang gaat volhouden. Als je voor een lange termijn wil ondernemen, en een bedrijf wil opzetten voor de langere duur zal je toch moeten gaan kijken naar wat je intentie is. Wat is de dienst of producten die je aan wil bieden? Passen deze bij jouw? Waarom heb je bewust hiervoor gekozen?

Wat bied je aan? Wat is je focus?

Ik denk dat het heel belangrijk is dat je goed nadenkt over wat je wil aanbieden en waarom. Hoe kan je mensen hier mee helpen of hun leveren verbeteren. Ik zie nog te veel mensen beginnen met ondernemen of in een opportuniteit stappen voor de verkeerde redenen, gefocust op het geld (omdat ze dat nodig hebben), geld is natuurlijk ook belangrijk daar niet van,maar je gaat het op de lange termijn hier niet mee redden, en zal je opbranden. Je zal je moeten realiseren dat mensen echt wel door je heen prikken als jij alleen iets verkoopt om snel geld te verdienen en er niet echt achter staat. Sta je daar in tegen wel achter je producten of diensten dan zal je dit met veel enthousiasme kunnen overbrengen en zal je doelgroep dit veel meer vertrouwen en van jouw willen afnemen.

Wat is je passie en kracht?

Ik stel voor dat je eerst goed je huiswerk doet, voordat je begint met ondernemen. Denk goed na over de volgende dingen; Wat is mijn passie en kracht en wat kan ik daar mee? Wat is mijn intentie en op wat voor manier kan ik dit naar buiten brengen. Wat is mijn missie, welke boodschap wil ik aan de wereld geven en wat kan ik doen om de wereld een klein stukje mooier te maken.
Een hoop stof om over na te denken, voor dat je met ondernemen begint, laat het je niet afschrikken integendeel laat het je inspireren om de juiste en bewuste keuzes te maken, voordat je gaat beginnen met ondernemen of iets wil gaan doen waar je een inkomen mee creëert. Ik denk op de lange termijn het je veel tijd en geld kan schelen als je eerst voor jezelf duidelijk hebt wat je precies wilt, waar je passie ligt, wat je intentie is en hoe je hier je missie van kan maken.

Dank je voor je vertrouwen, vond je dit artikel interessant, deel dan graag deze post op social media met je vrienden en kennissen. Wie weet hebben zij er ook wat aan.

Warme groeten Piet Hein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.