Hoe je jouw passie weer kan (her)ontdekken

Hoe je jouw passie weer kan (her)ontdekken

PassiePassie

Heb je hier wel eens over nagedacht? Weet je überhaupt wel wat het betekent, of denk je dat passie alleen maar iets is dat in de slaapkamer gebeurt met een partner of een relatie? Integendeel passie heeft ook heel veel te maken met wat je doet of wie je bent. Hoe voer jij je werk uit? Waar ben je mee bezig in je beroep of je dagelijkse werkzaamheden? Wat doe je naast je werk in je vrije tijd, en doe je dit ook met veel passie? Ik ben van mening dat mensen die zowel werken en leven met passie, veel gelukkiger en gezonder door het leven gaan.

Innerlijk geluk

Wist je dat 70% van de mensen eigenlijk niet doet wat ze leuk vinden in het leven. Waar zou dat aan liggen denk je? Ik denk dat veel mensen nog focussen op geld verdienen en stabiliteit, maar gelukkig zie je hier steeds meer verandering in komen. Het moet wel wat mensen worden links en rechts ontslagen, en gaan zich daardoor ook realiseren, of ze überhaupt bezig waren met datgene waar ze hun hart en ziel in kunnen leggen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar innerlijk geluk en hele andere dingen in deze uitdagende tijden. Veel meer mensen worden bewust dat het geluk eigenlijk helemaal niet ligt in het verzamelen van allemaal materiële dingen. Natuurlijk is er niks mis mee, want geld en materialisme is ook een onderdeel van het leven en kan je ook happy maken. Als je net zoals ik in een vervelende financiële situatie hebt gezeten, ben je dolblij als je gewoon je huur kan betalen of iets leuks voor je kinderen of jezelf kan kopen.

Diep graven naar je passie

Ik krijg van veel mensen de opmerking dat ze niet weten wat hun passie is? Of hoe kom ik daar dan achter? Meest al weet je het wel, maar zit het soms diep begraven en zal je even flink moet gaan graven om het naar boven te halen. Kijk naar de dingen die je graag doet? Ben je creatief, altijd bezig iets te maken van wat dan ook. Vindt je het leuk om mensen te helpen? Ben je een trainer/coach voor je sport vereniging? Waarschijnlijk ben jij niet eens bewust van de dingen die je nu al doet waar eigenlijk veel meer je passie ligt.

Tip: Ga eens een dagboek bij houden, en ga gewoon eens ideeën opschrijven, dingen die in je opkomen. Zoals van ik zou dat wel willen doen of het lijkt me leuk om die cursus te doen. En laat je gaan, er zijn meer dingen waar je een passie voor kan hebben.

Vind je mijn blogpost leuk deel dan graag met je netwerk of via social media.
Belangrijk: graag je gedachten en ideeën direct in de opmerkingen delen. Links naar andere post, video’s, etc. worden verwijderd want these komen over als spam.

P.S heb je iemand je netwerk wie deze informatie kan gebruiken? Stuur deze post-email dan door naar je beste collega’s, vrienden en familie. Ze zullen je dankbaar zijn.

Dank je.

Piet Hein

Ga je passie (her) ontdekken en ga leven en werken met passie.

Veel Succes Piet Hein

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.