LeiderschapLeiderschapsvaardigheden.

Leiderschap is niet alleen iets van een bedrijf of organisatie, vaak worden ook managers verward met leiders. Begrijp me niet verkeerd, managers kunnen ook leiderschap vaardigheden tonen, maar ik ben het nog niet vaak tegen gekomen. Leiderschap betekent toch heel wat anders, het betekent verantwoording durven te nemen, je medewerkers inspireren, motiveren het initiatief nemen en nog vele andere zaken. Ik ga het hier hebben over persoonlijk leiderschap, wat daar begint het eigenlijk mee. Voordat jij leiderschap vaardigheden kan tonen aan andere mensen, moet je eerst leider zijn over je eigen leven, persoonlijk leiderschap noem ik dat.

 

Persoonlijk leiderschap

Ik ben een grote voorstander van persoonlijk leiderschap. Ik ben door schade en schande wijs geworden en ben gaan realiseren dat wij als mens veel te veel van onze eigen kracht hebben weg geven, en ons afhankelijk hebben opgesteld van de maatschappij, instanties, werkgevers, politiek, pensioen fondsen noem maar op. Ik zie in mijn netwerk veel mensen die het heft in eigen handen nemen voor hun financiële toekomst, hun gezondheid en hun inkomsten. Veel mensen beginnen met ondernemen door verlies van baan, of omdat daar toch geen zekerheid meer in zit.

Helaas praat ik ook nog met veel mensen die het heft nog niet in eigen handen durven te nemen, en nog bij de pakken neerzitten met alle gevolgen van dien. Ik ben van mening hoe meer wij zelf verantwoording gaan nemen voor onze eigen toekomst, hoe meer wij ons leider worden van ons eigen leven en ons geluk.
Wil je graag meer weten over onze coachen en training neem dan contact met ons op.

 

Leef en werk met meer passie, creëer het werk en leven wat 'jij' wilt
Ontdek hoe je meer grip over jouw werk en leven kan krijgen. Download vandaag nog jouw gratis video e-book, 'Ontdek de leider van binnen'

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.